Scrum in 1 dag

Scrum in 1 dag

Maak van je Teamdag een “doe-dag”

Tijdens scrum in 1 dag werkt een team aan een tevoren vastgestelde opdracht die aan het eind van de dag met een concreet resultaat wordt afgesloten. Er is dus een afgebakend stuk werk verzet. Het team werkt volgens de scrummethode. Belangrijke kenmerken van deze methode zijn: focus op resultaat, een grote verantwoordelijkheid voor het zelfstandig werkproces van het team en de veelvuldige communicatie tussen producteigenaar en team.

Scrum in 1 dag is een uitstekende manier om te ervaren wat scrum in uw organisatie kan betekenen. Gedurende de dag wordt er intensief samengewerkt aan uw resultaat. Om deze dag goed te laten verlopen kent Scrum drie belangrijke rollen:

De producteigenaar

Het sprintteam

De scrummaster

De producteigenaar, ook wel opdrachtgever, is voorafgaand aan de dag intensief betrokken bij de voorbereiding van de sprintdag. Tijdens de dag zelf is hij op drie á vier momenten een half uur betrokken bij het proces. Tussentijdse resultaten worden besproken en worden zo nodig bijgesteld. Hij/zij wordt tijdens de voorbereiding en op de dag zelf gecoacht door de scrummaster.

Het sprintteam is een team van maximaal tien personen groot. Grotere teams worden opgesplitst in twee kleinere teams die tegelijkertijd aan verschillende onderdelen van de opdracht werken. Het team bestaat uit medewerkers uit uw organisatie. Het team kan een afdeling zijn maar ook een projectteam bestaande uit verschillende disciplines. Het team bepaalt zelfstandig hoe de opdracht vervuld wordt en wordt hierbij gecoacht door de scrummaster.

Praktijk met Beleid levert de scrummaster.  De scrummaster faciliteert het sprintteam en de producteigenaar. Hij helpt hen om vanuit hun rollen de juiste stappen te nemen.

Scrum in 1 dag kent twee hoofddoelen

  1. Het afgesproken resultaat behalen.
  2. De zelfstandigheid van het sprintteam vergroten.

Klaar om te scrummen?

Ter kennismaking:  “Scrum in 1 dag” voor €899,- excl. btw!