Over Praktijk met Beleid

Ik ben Hans Melief en in 2016 heb ik mijn bedrijf Praktijk met Beleid opgericht. Vanuit mijn werk als adviseur en projectleider in de gezondheidszorg geloof ik in wat scrum voor de gezondheidszorg kan betekenen.

Veel organisaties zijn met hun teams zelforganisatie vorm aan het geven. Dit vanuit de gedachte dat professionals vaak heel goed weten hoe ze hun werk het beste kunnen doen.

Ik geloof dat teams die direct bij de zorg aan cliënten betrokken, of hieraan ondersteunend zijn, dit in veel gevallen ook kunnen. Belangrijk is dat de leidinggevenden en de teams aan duidelijke doelen werken en de middelen krijgen om deze doelen te halen.

Scrum in de zorg helpt bij het stellen van haalbare doelen, geeft duidelijke handvatten voor de rollen en functies binnen een team en voorziet in eenvoudige, maar krachtige methodes om samenwerking en zelforganisatie te faciliteren.

Hans Melief

Hans Melief

Als groepsleider heb ik tien jaar in de zorg voor verstandelijk gehandicapten gewerkt. Dit heeft mij de praktijkervaring gegeven waaruit ik nog steeds kan putten. Ik kwam tijdens mijn werk steeds meer in aanraking met projectmanagement. Ik ben bedrijfskunde gaan studeren en ging vervolgens aan de slag als adviseur en projectleider in de eerstelijnszorg. Hier heb ik vele interessante projecten mogen begeleiden die bijna alle facetten van de gezondheidszorg raakten. Ik heb zo veel verschillende sectoren van de gezondheidszorg leren kennen. In 2016 volgde ik de opleiding tot scrummaster.

Door kritisch te vragen kom ik tot de kern van de zaak. De oplossing bedenken is teamwork waarbij ik door mijn kennis van bedrijfsvoering én mijn kennis van de gezondheidszorg en het sociale domein in staat ben om constructief mee te denken en te adviseren. Maar het blijft niet bij advies. Aanpakken is de volgende stap!

“Met een team werken we aan doelen, met oog voor detail, op tijd, binnen budget en van hoge kwaliteit.”

Foto: Els Kleijwegt

Contact opnemen

Benieuwd naar wat Praktijk met Beleid voor uw organisatie kan betekenen? Klik dan hieronder om contact op te nemen.