Voedselbank
Eigen kracht
7 mei 2015
Roer van een schip
Het roer in eigen handen
6 september 2015
50 geworden Will you still feed me

SGT Peppers

Zo, net 50 geworden. Dat is, of je het wil of niet, toch een momentje waarop je voor je gevoel op een markant punt staat. Ben je oud of ben je jong? Hoor je bij ‘de club der wijzen’, zoals ik veel heb moeten horen, of is dat slechts een schrale troost voor een dunner wordend kapsel en de wetenschap dat je binnen de kortste keren geen generatie meer boven je hebt.

Ook vaak gehoord: ‘50 is maar een nummer’. Degenen die dat zeggen dicht ik een schrijnend gebrek aan kennis van de popmuziek toe. Als je weet dat een zelfde soort zin gezongen wordt door The Three Degrees (age is but a number) in het nummer…Dirty Old Man, dan zou je dat natuurlijk nooit zeggen.

Geen generatie meer boven je is wel het meest schokkende idee. Met een moeder van 91 komt dat idee toch wel dichterbij en staat het in schril contrast tot 20 jaar geleden toen mijn vrouw net een nieuwe generatie ter wereld bracht.

Als ik het mag beleven dat ik strakjes oud wordt en verzorging nodig heb, dan wil ik op voorhand graag wat dingen laten weten. Ik wil nu graag al vastleggen dat ik af en toe Sgt. Peppers wil horen en dat ik coquilles erg lekker vind. Dat mijn vrouw en ik soms kijken naar het Youtube kanaal van Van Kooten en De Bie. Dat ik een hekel heb aan alle soorten van orgaanvlees. Dat ik graag nieuwe dingen ontdek maar wel vanuit een veilig thuis.

En stel nu dat iemand zich dit tegen die tijd nog herinnert… Ik hoef niet iedere dag coquilles en Sgt. Peppers hoeft niet, ik herhaal: niet…op repeat.

Al met al kies ik toch voor jong, maar wel het liefst met de kennis van nu. Mag dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *